logo

- Her har jeg fått 7 års erfaring på 9 måneder

Selv om Alexander Iversen (21) ikke hadde «den riktige» utdannelsen tok både han og Helse Nord IKT sjansen på at han var rett mann på rett plass. Det har ingen angret på.

Publisert 21.01.2022
Sist oppdatert 04.04.2022
En mann med hodetelefoner og sitter ved et skrivebord med en datamaskin
​Vinteren 2021 gjorde Alexander Iversen seg ferdig med fagbrevet innen dataelektronikerfaget og søkte på jobb i Helse Nord IKT.

Med kun yrkesfaglig utdanning på CVen, og ingen fag fra verken universitet eller høgskole, hadde Alexander i teorien ikke den bakgrunnen arbeidsgiveren var ute etter. Kravet til stillinga var høyere utdanning, men relevant erfaring kunne kompensere for utdanningskravet. Alexander hadde ingen av delene, kun fullført lærlingtid og fagbrev. I tillegg hadde han interesse og lidenskap for feltet, og gjorde et godt inntrykk på intervjuet og fikk gode referanser. Sjefen villig til å gi han en sjanse.

Kompromisset ble å gi Alexander et seks måneders engasjement for å ta unna en rekke oppgaver som ikke lå til stillinga han opprinnelig søkte på. Etter få uker fikk han mulighet til å søke på en fast stilling som han var kvalifisert for. Denne fikk han.

- En 21 år gammel kid som gjør sitt b​​este

- Mange sitter med en tvil på seg selv og hva man er god for, hva man kan, hva man har å by på og hvor langt man kan komme seg i livet. Det gjaldt for meg også. Tanken min var å gi det er forsøk, forteller Alexander Iversen om hvordan han tok mot til seg og søkte på ei stilling han i utgangspunktet ikke var kvalifisert for. 

I dag er han ansatt som konsulent for klinisk samhandling i avdeling for applikasjonstjenester. Her jobber han blant annet med cybersikkerhet i store prosjekter. 

- Jeg prøver å holde meg ydmyk; jeg er en 21 år gammel kid som har hatt litt dårlig erfaring fra tidligere steder som har fullført lærlingetida med meget positivt utfall. Jeg brenner for digital sikkerhet og ville jobbe i en spisset retning. Jeg søkte denne stillinga, og – overraskende nok – fikk jeg jobben. Jeg tenker at jeg har hatt flaks, og må prøve mitt beste for å gjøre en god jobb, oppsummerer 21-åringen. 

Alexander Iversen på fjelltur

MANGE INTERESSER: Det er full rulle på jobb - og Alexander holder tempoet oppe også på fritida. En av interessene er fjellvandring.

Go​​dt tatt imot

Alexander Iversen hadde sin første arbeidsdag i Helse Nord IKT 6. april 2021, og ble tatt godt imot fra første dag. 

- Her i Helse Nord IKT føler man fort at man blir sett og hørt, og man kan komme seg ganske langt hvis man vil. Jeg har møtt på mange fine folk, og føler meg velsignet. Jeg har allerede fått 7 års forsprang i livet, og lenger vil jeg komme, sier han og fortsetter:

- Det handler om motivasjon, ta seg tid og sette seg selv i fokus ved å ta vare på seg selv og ikke være redd for å spørre. Her blir man ikke sett ned på eller dømt om man spør mye – det er en viktig del av læringa.

​- Vi​s interesse

Alexanders sjef, seksjonsleder Morten Reintz, bedyrer at det ikke er flaks som har sendt den nyansatte oppover karrierestigen.

- Med hardt arbeid, innsikt og engasjement kommer man langt. Om man viser at man er interessert i faget og både har lyst på og gjør seg fortjent til ansvar, finnes det mange muligheter her i Helse Nord IKT, sier Morten, og fortsetter:

- Hos oss finner du ansatte med en rekke ulike bakgrunner. Sammen utgjør vi et godt team. Det er ikke all kompetanse som kan måles i studiepoeng og utmerkelser, sier seksjonslederen.

Kunnskap e​​​r ikke bare utdanning

Med fagbrev i bagasjen – og en rikholdig fritid med alt fra stort engasjement i Røde Kors Hjelpekorps til kampsport og strikking – bringer Alexander mange kvaliteter inn i Helse Nord IKT.

- Helse Nord IKT har et åpent øye på at kunnskap ikke er bare utdanning, men også hva du er god for på flere plan. «Selv om du ikke har utdanning, kan det være du kan det». Dessuten – man jobber også for å lære, ikke fordi du kan alt. Den dagen du sier at du kan alt, den dagen må du innse at du ikke kan noe. 

Alexander Iversen i Røde Kors Hjelpekorps-uniform

IKKE BARE CYBERSIKKERHET: På fritiden er Alexander aktiv i Røde Kors Hjelpekorps.